preggy but still direct BF my son

Hi, Nak tanya pendapat..saya preggy 9 minggu but saya masih direct BF kan anak sulung berusia 1thn 7bln... Ada apa² effect tak kat baby yg saya kandungkan nanti?

2 Balas

Lain org lain kesannya. Kite tahu diri kita mcmana. Macam pengalaman sy, kandungan ke2 stiap kali sy menyusu, sy kerap rasa cramp perut mcm senggugut. Doc advice stop menyusu tp anak masih kecil baru stahun. So doc bagi kelonggaran menyusu cuma kurangkan. Tp once bleeding terus stop. Till my pregnancy dlm 11w macamtu, bleeding. Scan janin kecil dr spatutnya. 3hari bleeding then gugur. Sekarang pregnnt dah 7w, sy baru je stop menyusu. Anak umur stahun 10bulan. Doc advice stop sbb penah gugur before this and still stiap kali menyusu perut cramp mcm senggugut.

Sama pulak kite 😅

5y ago

Hehhehe.. ☺ so, skrg sis still direct BF lagi ke? Or dah stop?