Peraduan Jawab & Menang dari Applecrumby!

Hi Semua! Jom menang hadiah best dari Applecrumby jom? Kali ini kami akan memilih 3 pemenang dan anda mungkin menjadi pemenang bertuah kami! Langkahnya sangat mudah, anda perlu daftar di sini: https://community.theasianparent.com/contest/peraduan-jawab-menang/1890?lng=en dan komenkan jawapan anda di post ini. Peraduan bermula pada pukul 11.00am pagi ini! Semoga berjaya!

Peraduan Jawab & Menang dari Applecrumby!
161 Balas

Jawapan : MITOS 7 cara mencegah bayi terkena ruam lampin Pencegahan supaya bayi 'selamat' daripada ruam lampin bermula semasa menukarkan lampin iaitu: 1.Biarkan kulit bayi anda kering sepenuhnya sebelum memakainya. 2.Anda juga digalakkan kerap menukar lampin sebaik sahaja lampin basah. 3.Elakkan juga menggunakan tisu basah yang mengandungi alkohol. 4.Sebaiknya bersihkan dengan air biasa atau air suam untuk mencuci punggung bayi setiap kali membuang air kecil atau besar. 5.Elakkan menggunakan tepung jagung yang akan menggalakkan pertumbuhan bakteria dan kulat. 6.Sapu krim pelindung setiap kali menukar lampin. Antara krim pelindung in termasuklah campuran vang mengandungi zink oksida, jeli petroleum, minyak cod liner dan calamine. 7.Elakkan mencuci kawasan ruam dengan sabun terlalu kerap. Untuk membersihkan lampin kain, bilas dengan teliti setiap kali dicuci….