Kiri atau kanan? Mana satu pilihan anda?

Hi semuaaa🤗 Okay yang ni macam antara dua sangat nak pilih tau sebenarnya😖 Kiri tu biasanya mak-mak kita dulu-dulu memang pakaikan untuk kita kan, kanan tu macam senang jugak untuk zaman sekarang ni😅 Haah mana satu pilihan anda ya?🤔 Jom kongsikan pendapat & pilihan di bawah ni👇😉

Kiri atau kanan? Mana satu pilihan anda?
178 Balas

Masa berpantang sy pakai spring elektrik tu . Lepas tu kakak² sy (doktor & nurse) x bagi pakai . Sebab pakai spring elektrik tu buat baby trsentak bila spring dpksa naik keats . Boleh sebabkan shaken baby syndrome . Depa kata kat wad depa byk kes mcm tu . Slain tu, pkai yg spring shj pn ok tp make sure x buai masa tgh mrh . Even kite letak bantal bawah buai, bila kpla baby trkena bantal akan ada impact jgk . Babys head sgt sensetif . Kdg² kite x kan sedar bby kne SBS sbb dia x nampak mata kasar . So be careful . Better pakai yg kanan tu .. Safe and x terlalu bgegar .

4y ago

Bagus puan untuk perkongsian ni. Terima kasih ya😊

dua2 ank sy xpkai..since dia kuar dr nicu sbb lahir pramatang..dia tdo bwh ja..atas tilam.. senang...bg susu lelap..letak atas tilam..kang ajar naik buai..nti jenuh berebut ngn kazen nk buaii plak.bila p umh nenek... kazen dia duk buai ja..bila nk p memna..kena bwk buai xtra..sush nk berangkut..😅😅maka awl2 lahir ajaq dia tdo bwh.. alhamdulillah bby ok syok tdo bwh..smpai dh umoq 14bulan dia still duk tdo bwh..

Btl ke klau ank tdo buai..nnt nk g mne2 smue kne bwak...stress tgk mertua yg asyik ckp jgn ajar ank buai..ssh nnt..depa xtau ank kita ni ssh nk tdo..dia nk tdo atas pangku je...bengkok tulang uiii...aku bli jgk spring. Tp bby still xnk tdo dlm tu🤣🤣🤣

4y ago

Anak sy dua2 tido dlm buai mase kecik n dorg pon boleh tido tanpa buai so kalau g mane2 sy xbwk buai pon..dia ok je tido atas tilam.. Sbnyer bnde2 ni kite sendiri yg ajar anak kite..

sy btkn tilam kekabu utk ank bergilir dgn buai besi tu... n sampai skrg pon dye tidur atas tilam tu siap share dgn adik dye lak.😊😊 ...yg auto Tu ok tp cm rugi..bile dh besar xleh nk pkai dh..

Saya pakai spring je... tp dua2 anak saya tepat 5 bulan...diorg sndiri xnak tido dlam buai... seolah2 rimas...bila letak di tilam...diorg akan tido sndiri....xperlu tepuk ke ape...janji perut kenyang!

4y ago

Kannn! Kadang kunci dia adalah perut anak anak tu😅

Dua2 x ... aku beli tpi ank x guna pun ... dia lebih selesa tidur dkt dakapan @ seblh aku . So aku letak je bawah dan tidur sesama . 3-4 jam dia tidur walaupun sekrg umur dh 1 thun 7 buln

saya pakai yg spring tu,org ckp ank akn lena lama.tpi ank saya lagi mudah terjaga bila tdo dlm tu.umo dia nk msuk setahun,dia turun sndri tdo atas tilam..saya ada baca,xelok utk baby.

Tgh survey utk mudahkan urusan bila dh hantar anak ke taska nanti. Working mom takboleh harapkan katil utk tidurkan baby sbb ad banyak baby2 lain utk dijaga.

4y ago

taska xboleh bawak buai...selalunya baby akn train tidur katil.

anak saya x nk dua2 .. nk tidur tepi kita je nasib jenis dh tido terus x bngun .. lepas tidokn bolh buat kje lain x yh sush sush nk bli buai semua tu

yg 2nd ni nak elektrik automatik plak.. yg 1st pakai yg fisher price auto yg jenis buaian punya tp x ingat mn simpan sbb dah 8 tahun dah 😅😅