Buah / Biskut Mana Lagi Bagus

Hi semua. Utk pengetahuan semua, saya ada anak lelaki berusia 1 tahun 8 bulan tapi size badan, ketinggian mcm budak 2 tahun lebih. Dia suka makan lewat malam sb dia akan terlelap ketika waktu dinner dan bgun pd pukul 10/10.30. Saya selalu bagi dia makan buah dlm peti ais mcm apple, grape, manggo kecuali pisang dkt luar tp my MIL tegur. Dia cakap xelok utk kesihatan kanak2 sb buah tu sejuk. Betul ke?? Dia suruh bagi biskut atau biskut cicah milo/tea..bagi saya biskut lagi tak elok sb ada bahan pewarna atau gula tambahan. Saya pun jadi confuse..apa pendapat semua.

Buah / Biskut Mana Lagi Bagus
3 Balas

Milo? Tea? Milo tu byk kandungan gula walaupun x letak gula or susu. Tea? Budak2 seawal tu bg minum caffein? Awal sgt nk perkenalkan minum minuman mcm nie. X baik untuk pembesaran. Lebih baik la sis bg je buah2an tu. Tu lg bagus dr biskut cecah milo tea nie.

Buah-buahan lebih banyak nutrisi, vitamin yang diperlukan..

baik bagi buah lg elok