Anak reject nasi

Anak sy nak masuk 8 bulan. Sekarang mmg dia taknak makan nasi. Macam² resepi sy try semua dia taknak. Kadang² telan, kadang dia luah balik. Dia cuma makan biskut, cereal dgn buah je. Adakah normal ?

2 Balas

anak sye pun kdg ade fasa2 x nak nasi.. so sye stop kn x bg nsi.. bg biskut heinz, puree heinz.. lps 2-3 hri bru sye intro nasi blek... n baby nak.. its ok mommy.. kdg2 baby dtg mood dye mcm2..🤣

Boleh beri selain nasi, buat finger food ke. Check juga kot dia dalam fasa tumbuh gigi/merangkak/berjalan. Memang ada some babies akan kurang makan.