Anak tak pandai makan

Anak saya dah masuk 9 bulan. Tapi tak pandai nak makan/mengunyah sangat.. kena bagi bubur blend lagi.. kalau biskut baby dia pandai makan.. tapi kalau dia gigit buah, lepastu dia batuk2 mcm tercekik.. normal ke dia? Mcm mana nak buat? Bantu... 😅

Anak tak pandai makan
2 Balas

bykkan bagi finger food pada anak sebab mengunyah ni memerlukan latihan. ibu boleh monitor. bezakan antara gag reflex atau tercekik. bubur boleh tukar tekstur 70% halus 30% kasar.

xpe slow2 bg ank mkn..try n error..in shaa Allah lelm nti ank pndai la mkn..dia take time.. #TAPSupermoms