Baby nak mengempeng atau tak ckup susu ?

Hi mommies Baby sy 1bulan 27 hari, sekarang ni sy confuse baby nk mengempeng ke susu sy tak ckup. Tengok dia menyusu macam dah kenyang dan nak tidur tapi bila letak kat buai taknak. Last2 kena tidurkan smbil menyusu lgi sampai la dia tertidur tu pun kalau lepas breast dr mulut dia terus bangun. Lpstu sy cuba pam susu dpt 2-3 oz dan breast sy rasa mcm kosong. Ke mmg tak ckup susu

3 Balas

cukup tuh awak ,kalau nak tau cukup ke tak, tgok dia tidur lena tak, berat tiap bulan naik tak, kerap berak tak n air kencing keruh tak, kalau yaa semua maksud cukup. baby mmg mcm tuh kdg2x nak mgempeng je ,tambah bau badan kita buat diaorg selesa, anak saya pun mcm tuh. sampai 10bln ni pun kdg2x jadi juga,

9mo ago

bila dh pam tu lg terfikir ckup tak susu. tp berat naik elok tidur lena. kdg kalau tak kejut lmbt bangun menyusu. kencing oke je.. harap mamanya bersabar la dgn karenah ank yg ni 😂 yg sulung haritu lain cara nya

kalau semua tanda2 ni ada. mean baby dpt je susu yg cukup. xperlu risau. baby nk cari comfort zone. sebab tu baby byk mengempeng. bukan sebab susu bdn awak xcukup

Mungkin dh kenyang & nak mengempeng. Dia nk comfort after minum. Mcm anak sy, sy bagi puting. Baru dia tak ngempeng

9mo ago

Memula pakai nuks, dia taknak. Sy beli puting tommee tippee okay