nenas

hi semua, sy dpt taw sy pregnant semalam. cek kat klinik dah 4w4d, tp mlm sblm sy taw sy pregnant tu sy makan nenas then time scan doc ckp ada bleeding n dia son wat hcg test lg skali. still positif tp mild result n tak strong then dia soh cek lg 2 minggu. doc ckp selalunya kalau mkn nenas n ada bleeding maybe bukan rezeki.pg td sy wat hcg test kat umah tgk result positif n strong mark. maknanya ok ke? rasa sedih sgt sebab makan nenas mlm tu.

nenas
1 Balas

Makan nenas yg masak dlm kuantiti sedikit tak akan sebabkan keguguran. Dulu saya tak tahu saya pregnant dan minum jus nenas beberapa gelas. Alhamdulillah tak jadi apa2...don’t worry.. tak Ada masalah makan nenas dan betik yg masak

5y ago

tq sis for d info 😘.p.harap kandungan sy ok. sy mkn nenas tu byk sebab dia manis n dah btol2 masak.. habis sebijik. harap2 semuanya ok.