?

Harini jumpa doktor. Kena scan, rahim kosong. Dah 12 minggu tp kosong. Doktor ckp keguguran tp sy xmngalami pendarahan. Cek kencing blk, positif. Scan dah byk kali tp mc kosong. Yg mula2 tu ja dia ada nampak denyutan. Tp dia suruh thn kencing, dia scan nampak ksong. N then dia suruh dtg 2mggu lg. Sy sedih n down trus. ? Pernah ka kamu mngalami mcm sy ?

12 Balas

Ye ada pengalaman mcm ni. Scan 12 minggu kantung kosong x de apa2..Doc suruh dtg minggu depan utk scan.. Minggu dpn x sempat nk scan dh turun darah sikit2.. Telefon nurse, dia suruh g hospital..Doc pakar kata kandungan x jadi so kena cuci..mula2 masuk ubat induce tp keluar x habis.. Last skali kena cuci.. sekarang selepas 2 tahun mengandung lg..Harap sis x de apa2..kuatkan semangat ye..

saya pernah masa bulan 4 shingga bulan 6,scan kosong..nmpk kantung shja..dan mahu tak mahu sy di bg ubat trunkan darah bbrapa hri kmudian lps mnum ubat doc bgi ada sbesar jari telunjuk ketulan darh..tpi sy redha mgkn blm rzki sy .. Allah yang terbaik dalam merancang.. doakan sy hamil semula ya ..aamiin

4y ago

inn sya allah,jgn sedih2 mommy..

Try scan dari bawah.. Pengalaman sy sendiri scan x nmpak apa2.. Bila scan ikut bawah kandungan luar rahim.. Kandungan melekat di tempat tak sepatutnya.. Apa2 pon try scan cara tu dulu..

Mungkin kiraan doktor salah? mungkin period puan sebelum lekat tu x tratur? Hmm hopefully semuanya baik2 je utk puan n baby.. Puan jaga diri baik2 ye

sy tak pernah merasa, tp kawan pernah merasa, boleh search youtube hamil anggur, alahan sebijik mcm mengandung. tp dia kosong,

4y ago

Hamil anggur lain sis. Kantung kosong tu blighted ovum.

12 minggu sepatutnya dah nampak baby. Start scan masa week berapa? Upt positif bila?

sis g scn klinik biasa or jumpa pakar? scan perut or scn dri vgina

Doc ada scan dari bawah x..semoga dipermudahkan urusan sis ye..

Kosong tu maknenye x nmpk ape2? Ada nmpk kantung?

1st scan ka? sbelum ni ad scan dkt mna2 x??