Kalau memotong cili tu, anda yang mana satu?

Hi semua selamat hujung minggu🥰 Mesti banyak ke dapur kan hujung minggu ni memasak untuk yang tersayang😘 Jom kongsikan macam mana cara anda memotong cili?😄 Min selalu potong biasa je😆

Kalau memotong cili tu, anda yang mana satu?
610 Balas

asal boleh, tp sejak guna blender tefal..jd malas hahaha.. rebus dlu, pastu gunting2 ja dlm periuk.. pastu toskan.. n blend.. mmg biji byk.. tp bila guna blender tefal.. biji2 hancur.. hehe..

Potong biasa je basuh2. Rebus. Buang lebih2 biji cili yang keluar dr air rebusan tu. Kemudian blend dan simpan dlm peti ais.

mula mula dlu asal boleh 😂 kadang biasa . skrg belah 2 😆selepas kawen 😂 mertua belah mcm tu 😆

X potong pun.. Cuci & Rebus.. blend dan tapis. Kemudian masak smpai kering sket baru simpan.

cili apa? klu cili kering belah 2 , cili biasa belah serong, cili api belah biasa tp kecik2

Biasa dgn serong. Tapi biasa yg dlm gmbr tu mcm besar dari slalu dpotong.. Hehhee

Biasa, abang saya ajar belah, tak payah ramas, biji mmg keluar sendiri hehe

Serong .. Tapi Kadang² Kalau Mood Malas On , Asal Boleh Jer 😅😂

asal boleh..🤗utk buang biji jer..pastu nk kne blender dh..

smua boleh ,kalau rajin belah 2 ,kalau malas asal boleh