Kerap kencing ft 2nd trimester

Hi semua. Saya pasti ramai ibu hamil mengalami perkara ini which is kerap kencing. Baru je ke tandas untuk kencing then baru nak tidur, rasa nak terkencing lagi. Tapi sampai penat dan mengah dah nak terkencing je. Kalau malam, lagi kerap kencing. Setiap tengah pagi anggaran 3/4 pagi confirm akan terbangun nak pi kencing. Then subuh pun sama. Kadang tak perlu letak alarm dah 😄 Sabar jelah ya, dugaan ibu hamil.

21 Balas

biasa la tu. saya pun sebelum ni kadang rasa letih. dah kencing bila baring nak tido malam rasa nak kencing lagi. kadang 3/4 kali bangun. lepas bersalin hilang semua tu rasa janggal pula eh dah tak bangun malam untuk kencing 😁