Kerap kencing ft 2nd trimester

Hi semua. Saya pasti ramai ibu hamil mengalami perkara ini which is kerap kencing. Baru je ke tandas untuk kencing then baru nak tidur, rasa nak terkencing lagi. Tapi sampai penat dan mengah dah nak terkencing je. Kalau malam, lagi kerap kencing. Setiap tengah pagi anggaran 3/4 pagi confirm akan terbangun nak pi kencing. Then subuh pun sama. Kadang tak perlu letak alarm dah 😄 Sabar jelah ya, dugaan ibu hamil.

21 Balas

tu laa.. nak tahan x boleh.. kadang kencing sikit je.. itu yg jdi malas nk gi tandas.. tapi kena jugak kencing 😂

Ahahaha saya everytime class duduk tepi pintu sbb confirm akan ke toilet Perks of further study pregnant 😂

Yep betul la tu. semakin besar kandungan semakin tu laa kita kerap ke tandas waduh2 😅 sabar jela.

masuk 25w ni rse nk kncg kerap nak2 bile baby kick n aktif, lepastu rasa nak mengunyah je malam2..

sama la sy.. smpai kan sy bru keluar tandas pun masih rasa nk kencing lagi.. geram betul

betul haha. smpi rasa nk tido dlm toilet taknak keluar hsnhsnahs

nnt trimester 3 lagi kuat kencing.. haha.. mlm x blh tdo.. nk kencing

sy dr tri pertama kuat kencing,skg suda tri kedua pun masih lg...

sma dgn sy,trismester kew 3...lagi kerap kencing...

Hi mommy. Ya makin sarat makin kerap nak buang air