kerap terkencing ?

Ade x mummy² kerap "terkencing". Bersin kencing batuk kencing ketawa kuat rasa kencing.. pe bende semua nak kencing je.. 1st prgnncy takde mcm tu.. 2nd prgnncy lg2 bila dah ade baby bump teruk sgt rasanye.. lg teruk bila selsema o sinus bersin je lari tandas nak kencing.. sampai tukar panties 5 kali sehari pun ade

12 Balas

mgkin sbb baby besar kot sis..sy pn tgah alami skrg..anak first takde rasa mcm ni sbb baby bumb mmg xnmpk..dulu masa ank first xkuat mkn..kali ni baby bumb nmpk besar..sbb tu ashik nk terkencing je..sbb bby dh ambk ruang kita..

4y ago

mcm sy ckp kemungkinan..sbb ank first mmg xnmpk bby bumb sy..ank second ni 3 bln dh nmpk mcm 5 bln pnya perut..

Sy melaluinye skrg...rse teruk sgt..asyik2 nak ke tandas..kdg tu rse nak kencing sgt tp tak jugk keluar..ade tk yg bole suggest tips ape nk kurangkn rse tk selesa tu? Sgt tganggu...

🙋‍♀️ kadang2 mcm nak mengamuk pon ada sebab penat berlari pegi tandas tp bila kencing alahaiii.. sikit sgt. tak berbaloi. haha

Dari awal.pregnant smpilah dh nk hujung ni...cuma trimester ke tiga dh kurang sgt dh, selalu buat senama kegel, doc pesan cmtu je

Sama lahh sya kdg sya pakai pad nak elakkan tekencing kene panties sbb time keje kan so tukar pad je kalau tekencing

Ade ade. Dulu kalau bersin terkencing org cakap rahim xkuat la ape la. Sibuk jee. Semoge baby kite besar dgn sihat 💞

4y ago

Bukan rahim xkuat kan, tulang pelvic kita yg xkuat,

Sama lh ,Sya pun MCM tu kerjanye ketandas je ..bersin ,batuk mesti terkencing lh ..20w

Tak pernah pula wlwpn pregnancy yang ke-3...maybe perlu selalu bt senaman kegel

Hahaha . Sama lah saya . Batuk dengan selsema je mesti terkencing . 🤣🤣 .

Sama lah sis..kena beringat2 time nak bersin atau batuk