Kerap kencing malam

Hai ada tak korang yang macam saya kalau malam je kerap kencing 10 minit masuk tandas 10 minit masuk tandas kalau pagi tengah hari sampai petang tak kerap pulak kencing kadang 1 jam lebih baru ada rasa nak kencing kadang 2 jam baru nak nak kencing.. Tapi kalau malan situ lah saya kerap kencing nak tidur pun susah Hmmmmmm ada tak ibu sama dengan saya atau pun ibu2 ada alami sebelum ni Normal ke 😔😔

17 Balas

normal.. saya dlu pun, bru kluar dri tandas, masuk balik rasa nk trkencing smula.. lagi besar kandungan lagi kerap kencing.. saya ade trbaca artikel, kerap kencing salah satu cara untuk memudahkan bersalin. so, jgan tahan kencing 😁

memang normal sis,sy pun kerap kencing apa lgi waktu MLM,rsa xnak berpisah ngn tandas🤭, yg penat tu turun naik tangga tu adeiiii, doakan semoga sy dipermudahkan bersalin nti Aamiiin 🤲🤲🤲🤲

ya sis saya pn kerap buang air kecil usia kandungan 4 bulan lebih..asik nak gi tandas jaa😁 biar tidak minum air pn still kencing² jaa😊 semoga baby sihat² selalu🥰

Normal. saya pun sama awal kehamilan. kurangkan minum air waktu malam tp pastikan minum air secukupnya dlm sehari. otot kencing lemah tu, so, buat senaman kagel.

sy malam xdelah sekerap itu kecuali kalau sy banyak minum air waktu malam. mungkin sis boleh rujuk doc, mana tau doc boleh bgi jalan penyelesaian

Normal sis, pundi kncing kita pendek dekat sngt dgn rahim, kalau baby dah besar lagi kerap kencing sbb dia tekan kat pundi kncing tu.

saya kalau minum air byk mmg rasa kerap nk kencing , tidur pun tk lena. Tips saya , kurangkan air je wktu mlm. bru la ok sikit

Sy pun sama. Setiap jam nak ke tandas. Setiap pagi bangun rasa sakit kepala sbb tak cukup tido.

saya pun sama..bila pagi kurang n petang pun..bila tiba MLM.. sekejap-sekejap nk kencing..😩

normal sbb baby nk besar dia akan push pundi kncing kita.. tu yg kerap nk kncing..