Kerap kencing ft 2nd trimester

Hi semua. Saya pasti ramai ibu hamil mengalami perkara ini which is kerap kencing. Baru je ke tandas untuk kencing then baru nak tidur, rasa nak terkencing lagi. Tapi sampai penat dan mengah dah nak terkencing je. Kalau malam, lagi kerap kencing. Setiap tengah pagi anggaran 3/4 pagi confirm akan terbangun nak pi kencing. Then subuh pun sama. Kadang tak perlu letak alarm dah 😄 Sabar jelah ya, dugaan ibu hamil.

21 Balas

Nanti nak dekat trimester 3 & masuk trimester 3 lagi lah 😂 baby gerak2 & tendang pon terasa nk kencing. Sblum kluar rumah/tido tu wajib g kencing dulu😆 Tp kalau dah nak tido tu baik tido terus, kalau main phone lagi mmg rasa nak tekencing lg 🤣 patu dah sedap tido tetibe je boleh bangun semata terasa nk kencing. Mmg ulang alik toilet😆

yeeee sama. dulu xkisah pkl 2 3 pg pergi toilet sndiri. sejak anak 2tahun lebih da pandai ckp, haritu dia tiba2 lari kat saya ckp "takutt takuttt". bila tanya kenapa, dia kata " besyooo besyooo, cani" smbil tunjuk merangkak. terus takut nak bgn g kencing mlm2. suami pulak jenis susah bgn kalau kejut 😂😂😂😂

Haah betul la tu.. masuk 2nd trimester ni terasa btl. Setakat p tca kk suh asyik kencing tu dh mcm xdak hal. Tadah je cup mesti kencing. Hahahaha.. biasala kan., mengandung, hormon pon naik.. kerap la kita kencing. Makesure kencing kita normal je la..

☺️☺️☺️ Saya got pregnant when i was continuing my masters, duduk sebelah pintu, and tak perlu angkat tangan dah nak ask permission to go to the toilet, Semua faham mmg saya akan ke toilet kerap waktu class 😂 Have funnnnn ♥️

Betul tu, rasa mcm nak lekatkan toilet portable je kat sebelah badan kalau keluar atau kat rumah. Sbb malas nak ulang alik toilet 🤣 tp lepas ke toilet tu lega dia lain mcm haha. 9 bulan je bukan 9 tahun so enjoyed the moments 🥰

ye betul , saya ni dah lah penakut dalam gelap 😂 selalu kejutkan suami pukul 3 pagi nak pergi tandas suruh dia temankan tapi kalau saya rasa tak tahan saya pergi sorang je kencing 🤭 ada pulak keberanian ye ..

2y ago

hahaha samalah🤣

biasa la tu. saya pun sebelum ni kadang rasa letih. dah kencing bila baring nak tido malam rasa nak kencing lagi. kadang 3/4 kali bangun. lepas bersalin hilang semua tu rasa janggal pula eh dah tak bangun malam untuk kencing 😁

Masalah sy, dari sebelum tahu pregnant lagi dah kerap kencing.. Sampai la sekarang,.. 9w..penat turun naik.. Lagi-lagi kalau malam, Allahu'akhbar.. Nak kata kencing kotor pun x juga.. Agaknya kenapa yer.. 😢

ya betul .. nasib toilet dlm bilik je 🤣 dia punya rasa nak terkencing macam minum air banyak nau .. kejap2 nak kencing terutama malam 🤣

betul sangat, kadang rasa macam baru sangat jaa keluar tandas, baru jaa baring atas tilam dah rasa nak kencing pulak 😆😵‍💫