kepastian

Hi semua nk tumpang tanya aritu baru minum air gula , lepastuh doktor xckp ape ape dgn sy , tapi sebelum sy ada ibu pregg jugak dia ckp "keputusan tunggu call dri kk " sampai skrg sy masih belum dapat berita apa apa , sy nk tahu sy ada kencing manis ke tak? bkn ape risau . saya perlu buat ape ye? minggu depan checkup tapi sy balik kg mak sbb berpantau kat sini dsbbkan sy alahan teruk dirumah sendiri .

2 Balas

Pengalaman saya sis. Test air gula then sampai ke appoitment seterusnya takde call dr kk. Nurse siap cakap before tu kalau kk call means sangkut kencing manis tapi tak call. Then dtg appoitment sperti biasa, katanya saya ada kencing manis lak. Saya pon taktahu saya sangkut sbb kk memang takde call 🤦🏻🤦🏻

4y ago

pening dibuatnye .. 🥺 nak sgt tahu sangkut ke x ... masalahnya tak call call .. mungkin xdelah tu fike positif .. sy kena minum sbb keturunan sy mak ada kencing manis 🥴

Tak sangkut la tu rasanya. Biasa kalau sangkut mmg nurse akan call. Nanti dtg kk check up try la tanya result dah ade ke belum.

4y ago

🤗🤗