confius

Assalam..sy nk tnya?yg sy bulat tu, ape ya ? Kncing manis sy tinggi ke ape?ke kna mnum sekali lg air gula?sy confiusss sgt skrg ni..dan sgt risau ???

confius
19 Balas

Sis next time... Sebelum keluar dari klinik.. Tanya dulu pada nurse apa2 yang kita tak faham... Saya setiap kali buat apa2... Termasuk kencing pun... Lepas dapat result... Saya akan tanya terus... Ok tak results harini... So kita akan lagi puas hati... Dari balik umah.. Baru terpikir nak tau itu ini... Bnayak tanya takpe... Kan untuk pemgetahuan kita jugak... Next time sis buat macam tu je tau... Mudah sikit urusan...

Sye tgk result kdua sye lbh dri 5. .tkjut sye. .pas 2 tnye misi. .oke x ny misi ..?misi ckp. .nomal ..xlbh 7. .fuhh. .lege. .tnjk doctr. .lju je ckp. .okee nomal. .bole blk. .🤭🤗. .mgkn ade sstgh tmpt mgkn yg lbh 5 kne bsp. .

4y ago

Aah sama saya twk tutup mata n saya tunduk n duduk

Sy sebelum minum air gula 5.1, lepas minum air gula 6.4... terus kena bsp... nk ke hospital tu yg malas shari 4kali... 😭😭😅

Saya punya first 4.0, second 6.9, tp nurse ckp ok. Jgn lebih 7.9..sy igtkan sama smua kk. Rupenye beza2 eh..😅

Nak tahu esok saya nak kena minum air gula saya kena mula puasa pada pukul berapa ye? Sorry lari topik sikit 😅

4y ago

10 malam dh tak boleh makan

Normal reading tu puan. Kalau bacaanya tinggi, nurse akan call secepat mungkin dah buat cek gula secara rutin.

Normal je yunk ..6-7 itu normal sikit lah ..kalau 7. Lebih tuh dah kategori kencing manis

Dkt tmpt sy...7.9 baru di kira gdm .. apa kata sis tnya nurse trus

bacaan ni ok lagi... kalau lebih 6.5 dy akan ckp kita ad kencing manis

normal tu sis. 😊 kalau tak normal confirm nurse terus contact kita