kencing manis

Tadi klinik call cakap saya ade kencing manis bacaan 5.6 jadi ape yang patut sy buat? Sy tde alahan tade mabuk jd selera mkn naik. Ade tak petua?

5 Balas

Kontrol pengambilan gula dan kafein. Jaga pemakanan sehari sebelum ke klinik or kalau boleh malam sebelum tido tu puasa. Byk minum air masak.

Sy nk tnya klau normal bpa ye sis...sy xtw anak first...fasting blood sugar 4.6 lpas tu tulis 2H postprandial 6.3

4y ago

oh ye ke.. slalunye nurse akan call bgtau n kne g kk wat bsp lau gula tggi lps minum air gula tu.. lau xde apa, mse cek up bru dia bgtau

Petuanya control Makanan dan minuman je..takda dah petua lain klau bab gdm ni..

5.6 bukan normal ke? Klinik sy lebih 7.8 baru ada kencing manis

4y ago

To yg sy punya bacaan lps minum air gula pertama kali sangkut to 5.6

Control gula dan kafein

4y ago

Oke2 tq2