pregnant

Hi semua nk tanya sy last period 13 Jan (first day) semlm 11/2 sy ada buat upt test naik double line xpi kabur sgt.. breast pun memang sakit.. adakah sy pregnant.. klu ya this is my 2nd baby.. tapi pernah miscarriage 2 Kali before this.. takut sgt2 klu terjadi lg sekali.. bila Masa yg sesuai utk buat scan? Adakah sy perlu ambil ubat utk kuatkan rahim? sy sertakan gmbr upt sy.. tq semua

pregnant
10 Balas

Sy pernah ada history kerap miscarriage smpai 5kali, sy lepas tau pregnant, sy trus ke dktr swasta for scanning untuk confirm usia and samada pregnant luar rahim atau x, then trus bgtau pasal history miscarriage, dia akn bgi ubat kuatkan rahim, lepas tggu 12w, bru sy buka buku pink.. skrg sy dh masuk 35w

5y ago

Kisah kita lbh krg sama sis. Sy 4 kali. Skrg dah 32w. Semoga dipermudahkan utk kita setelah sekian lama menanti kehadiran baby.

Tahniah Puan💕 sama jugak kes mcam saya. First pregnancy, gugur. Dan saya tengah pregnant kandungan yg kedua. Upt kabur selepas 3hari missed period. Samaa macam gambar upt sis. Saya tunggu lebih kurang seminggu. Check balik. Dan alhamdulillah. Double line makin terang.

Sama dgn sy punya last period. And pg tadi baru buat upt test naik double line sama jugak mcm sis still kabur. And tanda breast mcm bengkak pun sy ade. Harap ade rezeki untuk kita duaaa 😊😊

Tahniah kak.. Saya last period 1oth jan. Bulan ini belum. Tapi perut rasa semacam, badan panas. Dan suami ckp anu orang panas dan dalam pun panas. Agaknya nape kak

mungkin lgi seminggu ke cek laa lagi .. InsyaAllah clear double line tu ..

Nt try lg bt upt test..insyaAllah klu rezeki sis akn nmpk double line tu

InsyaAllah, positive tu sis. Tahniah 👏🏻👏🏻

Positive dh.. Hati2.. Jgn buat keja berat Sgt..

Ada rezeki tu sis😊

Positive