Early Ecan

Hi semua.. Nak tnya.. Ada tak ibu² berpengalaman scan baby awal tp xnampak lagi kantung.. Boleh share pengalaman week berapa nampak? Haritu scan week 4 tp still xnampak pape lagi kantung dye tak nampak.. Hahhaa.. Tp doc dah sahkn preggy.. Haritu amik blood test?

16 Balas

Sy delay period 2months,cek upt samar2. Pg kk, dktor ckp positif n trus ckp eptopik sbb xnmpk pape bila scan. Sbb dr kira delay period patut 8weeks,dh nmpk baby. Trus suh naik ambulan, suruh sy puasa mlm tu n esoknya operation gugurkan baby n potong fallopian tube. Sy menggeletar masa tu sbb bru tahu pegnen tp jd mcm tu. Pastu sy decide utk x pg n dr suh sign borg ats tggjwb sndiri klu pecah dlm perot. Sy pg swasta buat blood test n transvaginal scan. Alhamdullillah dr nmpk kantung dlm rahim n masa tu still kecik lg, dlm 3weeks sbb tu scan biasa mmg xnmpk pape. Tp start dri tu bleeding smpai skrg nk msuk 11weeks.back n forth pg kk, o&g utk make sure baby ok. Doakn sy n baby sihat2 shj ye. Aminn.

4y ago

Kenapa mcm kejam je kisah sis memula ni.. Sis sangat kuat lau sy mesti dh ikut je apa dokter kata sbb xreti buat keputusan penting...