Scan belum nampak

Saya nak tanya, ikutkan calendar, sy hari minggu ke 4 dan 5 hari, tp td p scan (tvs scan pon) masih belum nampak apa2, kantung pon xnampak lg. Risau. Ada tak pengalaman sapa2 mcm ni jugak?

8 Balas

Saya buka buku pink week 6, scan tak nampak apa apa, next appointment : week 7 days 5, kantung baru besar 1.25 cm (klinik swasta) di KK doktor cakap terlalu kecil untuk nampak dengan jelas, so better scan and buka buku pink pada week 8 ke atas ye, kalau tak agak leceh sebab kena appointment every 2 weeks untuk nampak progress kantung. Next appointment lagi on week 9, moga nampak la janin nya..Anyway good luck for both of us🥹🫶

rasanya ramai je yg tak nampak..seeloknya scan 8w.. buka buku 10w. ada setengah kk kena ambil temujanji, ada kk yg blh terus walk in. kdg² tvs xnampak bergantung pada mesin juga.. makin canggih mesin makin jelas nampak detailnya.. jgn risau ye mommy.. yg penting jaga kesihatan dan jaga pemakanan

Jangan risau, 4 weeks terlalu awal. Ramai pun yang tak nampak lagi. Tunggu lagi 1 ke 2 minggu nanti boleh try scan lagi. Pastikan minum banyak air putih sebelum scan, tips senang untuk nampak kantung.

jgn risau sis , sy pon 4week x nmpak pape lg , penebalan dinding rahim belum ada , kantung pon belum ade lg , gi check 8week alhamdulillah baby dh ade , degup jantung pon dh ade

Masih awal lagi... Sya scan 7 weeks pon xnmpak lg... Repeat scan pda 8 weeks bru nmpak..

betul tu, saya genap 8week scan trus dengar degup jantung baby.. Alhamdulillah..

Jgn risau awal lagi. Nk nampak betul 8weeks. 5 weeks pn ada yg belum nmpak.