Hai mommy2..

Ada tak di sini yg pernah alami pregnancy dah 8weeks tp pegi scan hanya nampak kantung sahaja? First scan haritu 6weeks pn mcm ni jgk. Dua kali dah scan ni still nampak kantung saja. Tp doc kata kantung ada membesar dri first scan tu. help me!! Risau saya

4 Balas

Insha Allah tade pape tu, doktor pon bgtau kantung membesar kan. Sy dlu msa booking 9weeks, nurse bg tarikh 2mggu lg tuk 1st scan (sy pun tak tny la knp tak scan terus, biase dgr org buka buku terus scan😅). Masa 1st scan 10w6d nmpk baby siap dgn heartbeat die lg.

Yup.. saya pon scan 7weeks nmpk kantung ja.. saya scan masa tu nk tngk kandugn luar ke dlm rahim.. next saya scan 10weeks da nmpk baby.. jgn risau ya.. InshaAllah tk de apa.. nnt dlm 10weeks ke atas da nmpk da tu.. tnggu dlm 2/3weeks lg baru pegi scan ya

sy pun alami yg sama..start scan 5 week xnampak apa ..6 week nampak kantung je ..7 Dan 8 pun kasih nampak kantung je .baby still xnampak

saya masa 8week pon xnmpk.. repeat 2minggu scan dkt kk xnmpk jugk.. hntar hospital baru nmpk..