Brown Spotting

Hi semua, nak tanya. Saya baru kahwin awal tahun ni. Dan last period saya masa bulan puasa. saya check UPT positif and doc scan baru nampak kantung je. Ikutkan saya dah 7 weeks. Tapi semalam saya perasan ada keluar cecair period tetapi warna coklat. Sekali je and kemudian dah stop. Adakah itu normal? Sebab ada baca banyak article, so takut juga ?

Brown Spotting
12 Balas

Normal sis.... Sy da alami masa hri tu slama 5 hari... Nnti cecair tu mnjdi wrna jernih, and dr cakap its normal things, sbb if u regular period monthly before this, once u pregnant je on that months, drah yg brwrna coklat tu kluar hnya untk mmbersihkan rahim means drah2 period u yg dlu mana tertinggal dlm rahim tu yg kluar... Jdi tak perlu risau... Kena byk bedrest jgak

sy pun ada kluar skali masa 6w.. doc bt pap smear sy ada polyp.. tu yg ada darah.. nak remove masa 13w tp bila check hari tu dah termasuk dlm pulak polyp tu..

5y ago

Sis, kalau pregnant dan ada polyp, apa doctor buat lepas tu? Saya ada history pernah removed polyp jugak tapi waktu tu belum pregnant.

Please bykkn bedrest. Jgn jemu kain, jgn angkat lesung. Sy x nk ape yg sy lalui, trjadi kt momy2 lain. Please be very careful for the first tri.

4y ago

Jemur kain maksud sis mcm mna tu?

Ya.. Normal tapi kena pantau... Maknanya jangan buat kerja berat dan banyak kan rehat... Kandungan belum kuat lagi tu...

Biasanya kalau macam tue implantation je. Just rehat. If ada bleeding atau sakit perut teruk terus pergi check.

sy pun sdg mengalami.. n mmg bedrest n avoid jln laju.. mmg jln slow2 jaga n avoid stress...bykkn tdo.. huhu

Sy pun pernah masa awal² dulu. Kena banyak rehat sis. Jangan buat kerja berat. Coz baru lagi tu :)

Sye 5w dh nmpk kntong.. .ingt dh 8w nk scan... Kmbar sye 8w dh nmpk size baby dah.

Sometimes boleh jadi mcm ni, but monitor and check selalu. Take care sis

Sy awal pregnant kluar spotting sb terlalu aktif. Banyakkan bedrest