Barang BabyBoy

Hi semua. Nak tanya ibu2 smua dah beli ke brg bby? Nak taw bajet.. Bape ibu2 habis utk beli brg bby, terutama babyboy.. ade smpai 500? atau lebih

12 Balas

sy ank first, baju shj hmpr 800 ( hmpir 40helai, bajet sehelai rm20max.). total semua brg termasuk brg ibu, hmpir 8K. byk yg xpenting sgt pun sy beli jugak mcm katil baby, strelizer. suami sy pun xsedar sy dh hbskn duit dia byk tu😂.strt 5bln beli brg. sedap je shoping, total2 tgk haa terkejut tpi eloklah dh selesai semua baru nk terkejut. hahahaha... btw beli yg sis rasa penting je la kalau prangai mcm sy ni semua bnda rasa penting. 🤣

5y ago

Uit bnyk nye..haha..xpe nnt leh jual prelove

Anak aku cuma pakai 7pcs baju newborn..dia boleh pakai sampai 3bulan.harga tak sampai pun rm500..depends la..kalau awak beli branded mmg sampai rm500..kalau awak beli yang rm10 tu mmg tak sampai

5y ago

Kalau awak fully breastfeed..tak perlu beli botol bagai..lagi jimat..awak cuma beli milk booster dengan breastpad je..

Brg baby nie better cri yg betul2 penting n boleh pakai lame mommy...mcm bju tu x pyh spent byk, sbb baby nie cpt membesar...kejap jer tengok2 dh xmuat baju...hehe

Beli brang yg pnting je dlu sis ..beli sikit2,mcm baju beli skit2 je sbb kita basuh jgak baju NB bkannya x bsuh kn.. Sbb bby cpt mmbesar,lgpn x elok mmbazir

Beli at shopee murah.. Tpi bile bby first.. Husband excited nk beli at kedai barang2 baby.. So beli at kedai laa nampak nye.. So bajet mgkin tinggi sikit

Sy veli kt shopee je sis, sbb murah..tmbah pulak baby blh pakai kejap je, sy dulu beli 2pasang je yg newborn, lain beli yg size besar terus

5y ago

ooo shopee byk murah2 ye

Sya bli brg skit2.. bulan prtama bli 300 gak la abis,bulan ni bli lg tah brpa la smuanya.. lbih kot 500

Sy beli sikit je. Keperluan baby kat hospital. Hbs dlm rm300 mcm tu.

Kalau ank 1st, mmg lebih drp 500 😅😅😅

5y ago

Bkn apa, sbb kira skali katil, bathtub carseat pe semua tu.. kalau nk bli yg betul² basic, rm300 pn x sampai sis.. brg sy bersalin ritu x sampai 150 pn sis.. brg kita sikit, brg bby je byk

Buy on Lazada