beli brg baby

Saya nak tanya ibu2 semua..brg pertama apa y ibu2 beli masa nak start beli barang baby?pada usia kandungan yang keberapa ibu2 beli brg baby? #1st baby #16week

22 Balas

First of all ,,saye get ready beli brg tuk ke spital lah .. hihi .. dah settle saye beli tuk kat rumah pulak .. tapi baju baby saye beli unisex ..hihi even check up dah 3x doc ckp girl .. tetap xconfidents .. sbb after dia kelua.. baru nk bli baju hat mahai2 😂 skg semua nya bnyk gamba haiwan2 dari baju sampai ke bath tub..sis is sabar haha

Sye start beli 29w tu pon sye utamakan dulu brg² utk ke hospital.. Yelah prepare kot² bersalin awal mse pkp.. Kan susah nak keluar cari brg.. Beli pon byk online.. Skrg dh 36w alhamdulillah dah complete semua n siap packing dalam bag.. Tggu masa je.. X sabar tapi neves sebab first baby 😁

beli bekas dan rak2 nk letak brg baby dlu..beli pyidai bju baby...pastu baru beli baju dan alat2 mandian baby..pastu beli set2 bpantang..tilam baby,breast pump,kelambu baby,car seat baby,thermometer....byk nyer nk kne beli.kandungan 6 bulan ke atas bole start beli sikit2 dh..

Beli sikit2 start 6bulan. Sebab bila dah sarat tak larat nak jengah mall. Sy start dgn beli mitten and booties🤗 Tapi skrg dah byk brg baby online, tau2 je brg sampai kat rumah. Dalam pantang pun sempat bershopping lagi 😂

Saya beli baju. Sebab yg tu je buat teringat2 dan rasa xsyok xbeli apa2 lagi. Masa beli senyum mcm kerang busuk. Angau semacam 😂 Masa bercinta ngan bapak dia xpernah pon angau, berangan2 mcm dengan anak ni kahkahkahkah

Start kndungan 7 bln...sediakn utk bekalan ke hspital trlbh dhulu...slps itu bru cri mne yg patut...kami adk bradik kongsi brg...mne yg dh xguna smpn utk org yg nk guna lps tu...mne yg blh guna kta guna blik...🙂

Saya beli mitten dulu masa 12 weeks hehehe lepas tu dah masuk 20w ke agas baru saya beli. Doc suruh standby barang awal sbb sy asyik warded je. Tp warded tu sbb alahan je sebenarnya 😂

Saya beli start 5 bulan..beli baju,sarung tgn,srg kaki,tuala,selimut..beli sikit2 dulu..sebelum tu buat list dulu,utk anak pertama selalu xtahu sgt nak beli ape boleh google..

5 bulan..sya main beli ja mn yg rsa nk beli tp sya akan check mn yg sdh Ada atau belum spya tdak trouble bli..Tak nak bzir sbb baby cpat mbsar..

Start beli brg baby masa 4bulan , memula beli baju 2/3 helai je . Skrg dh 6bulan brg baby semua dh lengkap . Nnt tkyh nk kluar dh .