Bloated. 11w

hi semua nak tanya biasa bloated/ byk angin sampai minggu ke berapa ya? saya dari 4w sampai skrg nak masuk 12w melayan angin. tak selesa sebab kalau lambat makan rasa mual and nak nangis 🥴 ada tips tak mcm mana nak kurangkan selain kerap makan?

5 Balas

Saya pun masa pregnant mmg takboleh lewat makan, bangun rasa lapar tu wajib kena makan. Kalau tak, muntah air pahit lah jawabnya. Sampai lah hujung pregnant pun sama jugak angin. Tips dia kena jugak lapit perut, jgn sampai perut kosong 👍🏻

Sya hari2 begini sis. Muntah nangis muntah nangis. Tidur pun duduk. Asal baring makanan naik balik. Sengsara juga. Sampai sya nangis yang teruk dan bercakap sendiri. Kenapa lah sya mengandung.

Saya 15w pon masih rasa bloated and masuk angin. Kalau lambat makan memang angin perut 😅 before pregnant boleh tahan, now ada baby memang kene makan ikut time 😁

Tak tentu awak. Ada yang sampai bersalin. Tips dia memang kena kerap makan dalam kuantiti yang sikit. Saya pun 6x sehari makan.

sampai bersalin

1y ago

yeke 😂 ok2 tq😆