BSP

Hi semua mommy . Sy nk share dan bertanya setelah sy minum air gula , result nya xelok..8.5..sy dikehendaki utk buat bsp..sebelum puasa 5.5 selepas mkn 6.5..adakah itu normal? Berapa ye sebenarnya paras gula yg tidak normal.. mohon bantuan..

6 Balas

Perempuan dewasa (tidak hamil): 12–15.8 gr/dl Hamil trimester pertama: 11.6–13.9 gr/dl Hamil trimester kedua: 9.7–14.8 gr/dl Hamil trimester ketiga: 9.5–15.0 gr/dl