BSP

Hi semua mommy . Sy nk share dan bertanya setelah sy minum air gula , result nya xelok..8.5..sy dikehendaki utk buat bsp..sebelum puasa 5.5 selepas mkn 6.5..adakah itu normal? Berapa ye sebenarnya paras gula yg tidak normal.. mohon bantuan..

6 Balas

untuk BSP ada 4 bacaan , bacaan pertama selepas puasa malam nye , normal 5.3 ke bawah , and lagi 3 kali normal bawah 6.7 , cara sy maintain bacaaan normal , portion makanan carbo kena jaga , banyakkan buah and sayur , and workout pagi dan petang , 45 minit setiap sesi , video workout ada kat youtube