Jom kongsikan bersama!

Hi semua mommy dan daddy TAP🤗 Umur berapa ya anak anda mula minum susu formula?🍼 Dan minum jenama apa ya?🤔 Jom kongsikan di bawah. Boleh bantu ibu lain juga😉

Jom kongsikan bersama!
29 Balas

time kakak smpt la jgk smpai 6bln tp sulam dgn anmum. .sbb mse umo 3bln sye ttba sakit..mlwan sakit smpai umo 6bln. .ibu mne xnk susu kn ank smpai 2 thun..ble tba tang adk xsmpai sblan. .😭😭. first sbb kuning yg tgi. .ble sye bg bf kning dye naek tgi. so ade nurse nicu mtk sulam dgn susu s26 kotak purple. .sye bg alhamdulillah kning beransur trun. . tp ble da stat nk bg susu bdn blk. .hari ke 8 berpantang sye mngalmi bleeding yg agk kuat dan tpksa admit semula utk procuder cuci rahim utk buang drah beku yg ade. .1 hari sblm admit dudk di kcmsan xdan nk pam susu. .bngkak susu. .alhamdulilah x sakit. .slps abs procuder cuci rahim ..da admit 1 hari 1 mlm. .esk nya blk uma tpksa pam susu yg sedia ada dan buang 😭😭..dpt 10oz mse 2. .rsa sedih. .tpksa buang sbb kiri kanan tgn kiri kanan pehe kne cuck ubt. .ble da oke da xmln ubt. .cba df bby. .bby da xnk. 😔😥 . .ibu taubbby mrjuk..maka slps pda 2 ibu berperang utk cri susu tepung sesuai. .dri s26 purple le frisolac comfort...tukla s26 2 sbb tfk bby mcm x knyg da berkahak. .lps tuka frisolac comfort alhamdulillah bby serasi. .x dpt utk susu kn si adk smpai 6bln. .😭😢

Lepas sebulan. Campur bf dan formula atas nasihat mak mertua. Anak saya prolonged Jaundice. Masa full breastfeed, anak berak sekali setiap 7 hari, sekali setiap 14 hari, kemudian sekali lahir lepas 7 hari. Jadi kuning lambat baik. 1st formula milk yg saya guna:- karihome

Umur 3 tahun baru start minum susu formula, sebelum tu minum susu badan jer🥰🥰 tapi alhamdullilah...anak sentiasa sihat smpai skrg dah msok 4 tahun. Tak lama lagi akan dapat adik baru🤭🤭🤰

Umur 3 hari😪 tpksa bg sbb baby xblh nyusu(xtau lg time ni baby tongue tie..)susukan jgak susu badan tp dia xnk. Dia isap sikit ja..5bln br tau baby ad tongue tie..

umur 1 tahun 2 bulan mcm tu bru start mnum susu fm, bru start mnum botoi ... susu fernleaf dri awai smpai skrg dh umur 2tahun 10bulan

Dari lepas lahir anak no 4 dan 5,sbb x cukup susu, anak Pertama umur 3 bulan, anak ke 2, umur 2 tahun, anak ke 3 umur 1 tahun

since lahir tp dalam 2 bulan bby dh fully susu formula sebab susu bf dah x da...bby minum susu frisolac comfort

umur 4 bulan sbb susu badan x cukup. guna mula² anmum. sekarang dutch baby. umur dh 8 bulan.

Umur 3 hari start mnum susu formula, Sbb susu bdn klua lambt, 😓 #dutchbaby

umur 3hr...lepas kena jaundice... karihome similac pling serasi dutch baby