Ketinggian

Hi semua. Macam mana ye nak bagi anak tinggi? Anak saya dah dikira terbantut. Sedih rasanya. Anak minum susu fm dupro. Ada tak susu yang boleh bagi anak tinggi 😭

9 Balas

1. Jaga waktu tidur/ nap time ikut umur 2. Masuk tidur sebelum pukul 10, bangun awal pagi 3. Breakfast berat sebelum 9am 4. Banyakk makan cheese, yogurt or makanan kalsium tinggi 5. Ikan pon bagus untuk ketinggian Ni lah yang doc pernah bagitahu, kena consistent 😅 lagi satu doc pernah cakap tinggi anak ni genetik dalam 30%, pemakanan 70%

Mcm mana tau anak terbantut? Sometimes it’s genetics. If you & husband pun takberapa nak tinggi, anak gitu la jugak

1y ago

Betul tu dah rujuk graf. Memang tak cantik graf

Ikut genetic sis,anak saya pn tiap kali check up border line je berat & tggi…jenuh bg makan mcm2 sama je 😅

1y ago

Haa itulah anak first okay je. Anak 2nd ni lain pulak. Makan sama je macam kakak dia

anak saya 4bulan 65cm xtau terlebih ka mcm mana.. saya tinggi 151cm je.. suami 170++.. mybe genetik kot sis..

1y ago

Alamak tingginya sis.

mybe genetik kot.. mcm anak saya.. kitaorg Husband n Wife pendek je

semak waktu tido & jadual pemakanan anak. susu saja tak cukup.

1y ago

waktu tidur & breakfast paling penting utk tumbesaran kanak2.. memang struggle sikit la bila anak dah start main ni.. boleh cuba disiplin waktu tido & breakfast on time dulu.. lepas tu pemakanan.. bila kita dah try usaha semua tu tapi still kategori bantut jugak, baru la boleh cakap bab genetik pulak..

try tukar pakai susu calsiyum...

maybe genetik

Umur berapa tu

1y ago

Ohhh. Saya setuju dengan komen Puan@ReikoM91 di sini. Waktu tidur dan jadual pemakanan sangat mempengaruhi tumbesaran anak. If sis tukar susu tapi anak kurang makan dan kurang tidur, tak membantu sis. Anak makan berapa kali sehari?