brand susu fm

hallu mom :) nak tanya anak saya minum susu fm , dupro , dutch baby , s26, marigona , lactogen . semua minum sekali 2 je pastu esoknya dh mengamuk tak nak . kenapa ye ? saya mmg bagi susu badan tapi dh 3 buln n saya pun dh nak masuk kerja tak tahu nak buat macam mana dah . atau sebab botol susu ye ? saya guna botol philips event .

3 Balas

Anak sy reject susu botol jgk..masa newborn campur fm sbb nk turunkan kuning anak..elok je dia pandai susu badan dan botol..ni dah masuk 3 bulan,nk direct nenen kt breast je,xmau susu botol walaupon sy pam susu badan..dah pandai memilih..kena cari puting botol yg betul2 macam puting ibu la..

Kadang2 sbb dia dh fully bf pastu tetiba bg formula mmg dia taknak. Tp takes time kdg2 after 2w dia ok kena gigih. Baby kan tak sama

tak pam ke susu?