Ibu, pernah atau tidak ya anda tidur terlentang sewaktu hamil?!

Hi semua ibu-ibu TAP👋🥰 Pernah atau tidak ya sewaktu 🤰, ibu tidur terlentang? Macam mana ya keadaan ibu dan bayi ketika itu? Agak-agaknya mitos atau fakta ya ayat di bawah ni. Min dulu mengandung pon ramai yang tak benarkan😰

Ibu, pernah atau tidak ya anda tidur terlentang sewaktu hamil?!
107 Balas

masa awal2 kandungan kadang ada gak tidur terlentang..tapi bila makin sarat tak selesa dah..tidur mengiring jugak yang selesa...

Sangt selese dapt telentang. Lega sabgt pinggang dan pinggul. Kalau tdo mengiring terlalu lama pinggul sakit dan kebas

pernah dn rasa selesa tido terlentang , kalau mengiring akn rasa sakit dn sesak nafas je .. hope baby baik2 je 😊😊 amin

Pernah masa trimester 1. Skg xberani dh, baring terlentang sekejap bagi hilang lenguh2 badan, lepastu pusing balik mengiring

ramai cakap tak boleh terlentang sangat. tapi bila mengiring, baby asyik tolak2 , jadi lagi tak selesa. 😥

4y ago

same2..bby mcm x suka..tlntg die diam je

Sy ikut keselesaan. Kdg terlentang lbih selesa, bdn xskt. Kdg mngiring. Mn yg selesa. Hrp2 baby dlm kndungan baik2.

Pernah. Terlentang tu rasa terlena betul.. tp tak selalu buat, kalau terjaga cepat2 tukar posisi ngiring pulak.

fakta. kalau awal pregnancy bolehla tidur terlentang, kalau 3rd trimester elakkan la.. bahaya pada baby..

3rd prggy ni saya melayan juga tidur terlentang.. tpi x terlalu.. akan balik posisi mengiring memeluk bantal

selalu la jgk tidur terlentang utk lurus lenguh tulang kejap, tp bila dah sarat x boleh lama2 sesak nafas rs