Ibu, pernah atau tidak ya anda tidur terlentang sewaktu hamil?!

Hi semua ibu-ibu TAP👋🥰 Pernah atau tidak ya sewaktu 🤰, ibu tidur terlentang? Macam mana ya keadaan ibu dan bayi ketika itu? Agak-agaknya mitos atau fakta ya ayat di bawah ni. Min dulu mengandung pon ramai yang tak benarkan😰

Ibu, pernah atau tidak ya anda tidur terlentang sewaktu hamil?!
107 Balas

Tk psti..ada nurse bgtaw..kalau nk tdur telentang..kat hujung kaki kena lekat bantal bawa kaki..tp spnjang preg ni dh msk 8 bln 2 minggu...mmg tk suka tdur telentang..terasa sesak nafas..tk selesa nk tdur

Tak pasti fakta atau mitos..tpi sy Cuba elakkan tido trlentang sbb ada baca bahaya utk baby..tapi kerap kali jgak la terbangun dri tido tengok2 elok je tido trlentang..selesa 😆😄😄

mitos...saya suka tidur cara gitu.. sebab baby tak ganggu masa sy tidur...kalau tidur menerak baru fakta baby mati dlm kandungan sebab kita tindih baby yg masih kecil

Sejak Masuk 3rd Trimester Ni Tidur Terlentang Je Lena Sampai Pagi.. Mengiring Langsung Tak Boleh Tido Sebab Rasa Cramp Tempat Yang Kita Terhimpap Tu.. 😭😭

sblm 6bln, sy kdng2 tdo telentang sbb selesa. skrg, xdpt tdo telentang suda sbb tak selesa 🤣. tp asyik tdo mengiring, paha dn kaki slalu sakit haihh

Fakta..sebab bila bayi makin besar ia akan menghimpit pembuluh darah yang berada dibawah dan boleh memngakibatkan pembuluh darah berkenaan pecah.

Fakta. .sbb jika tidur terlentang,aliran darah dr plasenta kpd bayi x lancar n mybbkn bayi tidak mendpt oksigen n sgla nutrien yg sepatutnya...

ya pernah. masa mengandungkan anak no.2 mmg saya tidur terlentang dari awal pregnant sampai la nak bersalin. kalau tidur mengerang tak selesa.

dulu masa 2 anak lelaki xboleh tido terlentang,sakit belakang,yang ni boleh pulak 🤔cam pelik ya..sedar2 tengok sedap je tido terlentang 😂

3y ago

Sma sis. Sy ank sulong ske tido mgiring.. Skrg ni 2 sy ske tido tlentang.. Hahaha

Tak pasti. Anak 1st Saya tak biasa tidur mengiring tetapi terpaksa. Now preg 8months and selesa juga tidur menigiring. Kualiti tidur ok setakat ni.

4y ago

Maksud saya sepanjang preg anak 1st and now, Saya tak pernah tidur terlentang 😊 cuma bimbang.