Scan 5d Perlu Ke?

Hi semua, haritu ada terdengar tak elok untuk scan baby 5d sebab banyak terdedah dengan radioactive. Betul ke? Hati da teringin sangat nak tengok baby ??

7 Balas

tak paham la.. dapat dari mana ye maklumat mcm tu?? cuba rajin2 follow org yg betul2 dalam bidang O&G. jgn follow antivacc,jgn follow flat earth, jgn follow fonder ajaib,jgn follow makcik/pakcik bawang halia masak tumis..

Klu bahaya doc tk sarankan utk scan sis . Sy dh nak msuk 3x scan 5d . 1st on 24w, 2nd on 31w and coming soon on 35w. Scan je sis boleh tgok perubahan dia week by week☺️

Klau ada rdioactive xde lah zmn cnggih scan cmtu smpai dh 5d.. ok je scan.. sy bru buat ms 25 mnggu 5d scan.. fkir positif lah sis.. okey✌🏻

ultrasound got no harsh xray waves that could harm us or baby. Only Xrays can cause side effects to baby n us. No worries Ultrasound no effect.

scan n xray adalah 2 benda yg berbeza.. xray tu yg tak boleh utk ibu mengandung.

xde nya ada radioactive bagai. no worry bole ke scan mommy.

Saya scan ok je