Baby 22 weeks tak nampak tulang bawah kaki ( tibia)

Hi semua. Harini sy scan baby 22weeks. Doc gov hosp bgtau kaki baby sy pendek ckit. Tp bile scan lg skali die bgtau tak nmpk tulang kaki baby yg bwh paha. Tapak kaki semua ada. Tp ni bkn doc pakar yg slalu monitor sy. Ni doc biasa yg scan sbb doc pakar sy on leave. Doc ni ckp sy kene repeat scan utk confirmkan betul2. Sy gdm since trimester pertama & cucuk insulin 4 kali sehari. Sy pelik sbb doc pakar selama ni cek slalu baby sy normal je. Repeat scan harini pun utk tgk muka & jantina baby je. Tiba2 bila scan dpt info mcm ni. Sy terkejut dan takut sangat. Ade ke mummy2 lain yg pernah ade experience mcm sy? Sy dah plan dgn husband utk dptkan second opinion kt private lps ni. Risau sgt..

2 Balas

insyaallah xde apa tu. tunggu appointment dgn pakar sis tu pulak. sebelum tu bole je kalau sis nak buat detail scan kat klinik luar dulu, atau pon buat di sono . sono yg buat scan mmg ahli ultrasound

8mo ago

sono kepakaran dia mmg utk scan saja. kalau ada yg xkena akan disuruh rujuk ke hospital

better buat details scan untuk confirmkan betul betul