Baru 5bulan

Hi semua.. brape bulan korang semua bru terada da ade susu badan ?

11 Balas

Bila dah lahirkan anak, akan keluar kolestrum dulu sikit2, then bila anak nak susu, lekap baby kat breast, susu akan keluar.. Saya suggest kalau ada kenal tukang urut/bidan minta dia urut susu utk lancarkan..bila dah bersalin senang sikit nak menyusu anak

Sy sebaik shj melahirkan baru kua susu. Rasa mcm ajaib sgt time. Nurse bg baby suruh susukan, automatik baby pandai hisap n susu keluar. Sampai 4 thn skrg ni pun(wlupun da xde susu) still nk ngempeng.

Nk jwb pun xboleh lg soalan ni... Sbb baru 5 bulan jgk 😂 tp baru ni nurse bgtau dlm 7m dh ada sikit2 penghasilan susu tu

Sy 22weeks. Dlm 5 bulan jgk. Da ade air jernih kua dr nipple. Tp xtau air ape. Melekit2 air tu .

mcm mana nak tahu susu badan dah ada ke belum.. saya dah 7 bulan

Masa sebulan

7bln dh ada air susu.. ❤️ Bby dh sthn stil breastfeeding.. I'm a happy mama🤱 wlpn brkerja

7bulan

Ank 1st lps baby lahir..ank 2nd & 3rd 35w da ada. Ank 1st & 2nd mnyusu badan smpai 2 thun. Yg no 3 ni baru 4bln lbh..insyaAllah akn diteruskn smpai 2 thn jga. Gigih ibu nk kumpul susu utk pastikan bekalan sntiasa ada. Maklumla cabaran nk pam msa time tgh kerja tu yg paling perit..sbb nk kna curi masa.

17w dah start klua susu jernih tu...bsh bju kat area nipple😅