12week sudah ade Susu badan?

Haii mommy ade X sini bru 12 week lbh da ade Susu ...bila picit ade kluar air putih jernih???ikut badan masing2

3 Balas

Awal sangat rasanya. Hujung hujung nanti boleh jadi memang susu. Tapi jangan picit. Susu awal sangat baik untuk baby dan tak banyak yang badan hasilkan, rugi kalau kita picit dan buang. Just cuci je puting bila jadi kerak susu putih-putih tu dekat breast. Jangan picit untuk keluarkan susu ya 😊

2y ago

Betul. Awal2 kita tak tahu. Dulu pun nurse yang bagitahu saya jangan picit sebab saya cakap ada putih2 dekat breast. Nurse cakap cuci je mana putih2 tu. Jangan picit. Baru tahu 😊

Saya pernah tanya nurse. katanya bukan susu. Susu akan keluar sejurus melahirkan anak. semasa hamil, Payudara tengah proses persediaan untuk pengeluran susu

klau kata ada keluar spnjg pregnancy.. jgn picit.. awak lap sj atau basuh.. susu akan keluar selepas awak bersalin..

2y ago

yaaa ade la sikit picit ingt air ape tkut jgk KN...LPS ni lap je klo kluar...