Zincofer vs muntah

Nak tanya siapa pernah makan ubat zincofer muntah balik ? Saya baru je makan tadi tak sampai setengah jam dah muntah . Saya nak tanya lah memang kalau muntah tu rasa macam darah atau tekak saya yang luka ? Rasa macam muntah minyak ikan pun ada😭ngeriiii

20 Balas

Haha rasa air paip karat pun ada juga 😅. Saya pun kne makan tapi tak boleh nak masuk, dh ckp dgn nurse pun diorg suruh mkn dgn air limau, tu pun tak jalan juga. Last2 tak makan dh ubat tu, kerap makan sayur bayam dgn jambu jela dgn tambahan berdoa banyak2 masa kne checkup tu hb cantek 🤣🤣, alhamdulillah berhasil 😆😆

Saya penah mkn zincofer muntah bnyak kali smpaii pengsann.. Skrg ni saya kerap hb drop.. Dr suruh mkn 2biji sehari 🤣 Tapi skrg saya ubah cara mkn ubt tu.. 2jam lepas dinner saya mkn ubt then terus tidurrr.. Paksaa je kalau nk muntah pun tahan je bantal kt kepala kena tinggi.. Insyaallah boleh 🥰

sy anak first makan zincofer ok.. yg kedua ni baru2 nak muntah..tp tetap mkn jugak,minum dgn sunquick tanpa gula 2jam sblm tidur,lps mkn jgn trs baring,dduk skjp.. alhamdulillah ok dah.kalau muntah rase mcm besi kan hihihi..sis try la dgn sunquick,relax tarikh nafas..jgn mind set akan muntah ke ape.

3y ago

Sy pn mkn zincofer ngn air sunquick br lega n rase xmuntah

Mmg bila muntah rasa dia mcm tu sis. Kalau sy makan zincofer sblum tido, tp makesure 2 jam lepas makan. Mkn zincofer tu pulak dgn air masam mcm jus or sunquick. Nnt dia akan cepat serap

saya pn mcmto sis.. saya cuba telan jgk..mkn 2bji mnth kluar sbiji... sis try mkn zincofer dgn air oren no sugar...

kalo mkn ubat pg musti muntah..sye tukar mkn waktu mlm sblm tido.. Alhamdulillah skrg ok dh..😍

mmg bila muntah rasa darah..sye mnum dgn jus oren n sye amal mnum jus gulsan utk naikkan hb

saya sis..makan je zincofer mmang muntah..sampai la doktor tukar ngan ubat lain..baru la ok

Memang mcm tu sis, sy pun sama klau ambik zincofer. Sy tukar obimin. Baru ok

sy mkn sblum tdo dgn jus oren... klu mkn awal memang rase nk muntah