Muntah Makan Zincofer / Iberet

Ada tak sesiapa yang muntah semula bila makan zincofer / iberet? Macam mana nak elak muntah semula bila makan ubat tu ya?

7 Balas

saya pun mcmtu jgak . 2paket je makan , paket ketiga asyik muntah je . haritu checkup bgtahu missy , dia kata kene tukar vitamin lain . tu maknanya vitamin takde effect dekat badan kalau kita muntah lepas makan .

saya mkan zincofer waktu malam , dah tido bngun kejap 2-3 pagi minum tido balik. Alhamdulillah setiap bulan hb naik .Mula² minum mmg muntah pening sbb minum waktu pagi.

mkan dengan air oren sunquick..air jgn bncuh ngn gula..minum msam2..alhamdulillah sy amal kn..nurse ajar..elok tk muntah pon

sy mkn obimin.dgn vitamin shaklee.vitamin shaklee tu sbb sy tk mnum susu.jd sy gntikn dgn vitamin shaklee.

Makan waktu nak tidur. Saya awal dulu makan waktu pagi, pening dn muntah. Doc suggest makan waktu nak tidur

2y ago

Sy makan tgh malam😂 tapi ubat lain la

zincofer sy tkleh nk than dia punya pning nk mnth tu tuhan ja tau . sy nk iberet pulak

Try mkn dgn jus buah2an sis... Mn tau blh telan...