Nak tanya pendapat mommys

Semenjak pregnant apa2 jenis sayur saya xbole makan mcm mne ye nk tmbh zat slain buah

10 Balas

saya pregnant anak pertama tak makan sayur, kecuali sayur carrot , sbb daripada kecik memang tak makan sayur. tapi alhamudulillah anak pertama selamat je lahir dan membesar . puan boleh cuba makan vitamin tambahan dekat farmasi jual. ataupun minum susu ke.

sori nak tnya , cara sis masak sayur tu mcm mana ? kdng mungkin cara masakkan sayur tu kita x blh makan .. try tukar cara masak tu .. cth x dpt makan cara tumis biasa .. try masak tmbah sos tiram ke ..

saya jarang mkn syur. kdg2 je mkn. minum susu pon jarang2. sebab sy xsuka syur dgn susu. sy byk mkn buah buahan, kekacang, kismis, kurma.

Try msak sayur sup terjun je sis.. jgn tumis apa2..😅 n letak garam je.. kalau nk rsa kick skit, tambah pepper.. inshaallah ok..

Sy plk mmg jenis xmkn sayur dari dulu lg.. so sy topup ngan supplement je la. Sy ambil tablet nutrilite tu

Smela sy sejak pregnant tgk sayur pun nk muntah sy mkn buah je dgn susu

kdng2 tumis kdng2 sup tpi sme je xleh msok jgk sayur fav pon sme

boleh cuba steam brokoli sis.

try broccoli 🥦 tumis ke...

sye mnum anmum trus sngkut gdm

2y ago

Btl ke sis? Sy plk xlalu nk minum susu pgnancy ni.. kne bncuh sdr..