Batuk & Semput

As salam. Kalau ibu pregnant mengalami batuk & semput mcm mne ye? Xbole makan ubat ye? Nafas pun pendek2 je ni 😩 #15w6d

4 Balas

mcm sy dlu sy guna inhaler doc suh bwk ke mana shj pegi tkut tetb attck..sbb asthma.attck xtntu..dgn doc bg ubat batuk dan ubat selsema(alahan)mcm bila ada tnda awl sblm asthma.berlaku..sy dh stnby mkn ubt alahan dan juga ubat batuk( yg d benarkan tuk mommy preggy mkn ketika preggy)mcm sy nye simptom sblum asthma attck bila stat selsema n batuk..sy cpt2 mkn ubt supaya x melarat jd asthma.. alhamdulillah ok lepas tu..

Sy hamil kli nie truk batuk smpai asthma.. jmpa pakar dpt ubt pling kuat.. nk hrp kn pump xckup.. bile doc dh bgi ubt pling kuat alhamdulillah btuk dan asthma sy hilng.. dn sy kna trus kn jgk ubt tu smpai lah ms nk bersalin nti.. ape2 pn sis kna rjuk di klink dlu xbole mnum ubt btuk sembarang sb tkut effect pd bby.. moga di permudh kn yew sis..

nk mkn ubt kena g klinik dulu sis dr akan bgi ubat yg sesuai n try la kumur air garam yg d bncuh dgn air suam inshaallah batuk akn berkurangan

wsalam, sy bln 8 admitted wad.. sebab asma attack .. lps kluar hspital terus amik inhaler hari2 biru n coklat.. tk bole miss

4y ago

tq, sama2 ☺️