Pengambilan sayur

Hi nak tanya, saya sepanjang pregnant ni tak berapa lalu makan sayur.Kalau saya makan sayur yg sediaada dlm nasi goreng, mee, bihun goreng mcm tu.Tak berapa nk lalu sedangkan sebelum pregnant semua sayur saya bantai makan. Buah-buahan saya ambil setiap hari, buah Naga, betik, jambu batu dll. Persoalannya, takpe ke tak selalu makan sayur. Risau tak cukup zat, khasiat utk baby. #firstmom #firstbaby #

2 Balas

saya pun sama sis.. sebelum ni saya pemakan sayur. pembawakan kali ni buat saya tak suka makan sayur. saya pun bergantung mkn sayur yg kt makanan goreng tu. tu pun ada yg tolak tepi sikit,kalau lauk sayur lagi tak berapa lalu. tp kalau sis boleh, paksa je makan sikit. tak pe je tak mkn sayur. sbb kt luar sana ade je org langsung x makan sayur tp masih sihat huhu..mkn buah2 pun ok dah in shaa allah nnti da ade selera balik mesti boleh dah makan..

1y ago

Terima kasih sbb respon 😊

Klu xlalu mkn sayur mentah, bnyk kn je masuk kn sayur dlm nasi goreng ke, bihun goreng ke. Antara menu2 yg sesuai masuk bnyk sayur mcm sup sayur, paprik, tomyam, msk kueytiau kungfu kuah bnyk kn sayur. Sedapp 😆

1y ago

Terima kasih sudi share & respon 😊