gdm

semalam tido je petang baru bagun dlm kul 5.30pm baru mkn nasi.. Mlm Mkn roti dgn minun susu je.. tadi buat bsp bsp merah lak adoiiii kurang mkn pon bsp naik!! baik makan mcm biasa

2 Balas

tips saya kalau nak bsp rendah, minum airmasak banyakbanyak bilasss semula. Selepas makan saya memang minum air masak banyak biar dia kencing and kurangkan gula tu. nnti 2jam lepas makan cek gula comfirm taktinggi 🤣

Doc ckp klau kite xmkn, bdn akn proses gula yg sedia ade dlm bdn kite, sbb tu even kite gdm kne mkn jgak jgn trlalu control..ikot aturan mkn yg dietitian ajar insha'Allah bsp cntik

4y ago

Bhye jgak ni klau bsp pagi asyik merah nti kne pn insulin 😬