Hi,sblm sahur bsp 4.9,then bsp lg kul 9 am td 7.9..ok ke tu ye mami ?mkn nasi dgn lauk smbl je 😞

Bsp tinggi sgt ke tu?

3 Balas

Nasi awak berapa senduk tu? Dalam sambal tu ada masukkan gula tak? selalu sy nmpk org diabetes menu sahurnya: Nasi sesenduk rata, sumber protein (ayam/ikan) suku, lepas tu banyakkan sayur atau ulaman dan minum air kosong. Ubat jangan tinggal, makan je macam biasa masa sahur.

Taknormal kan? sebab dia selepas 2jam makan takboleh lebih 6.3 tapi sis ada gdm boleh puasa ya ? Saya gdm jugak tapi tkleh puasa jadi hypo

1y ago

sy mmg sangkut gdm awl2 lg huhuhu...ngun gak sahur tp pastu berbuka jugak 😅..beby dok mengeras

tinggi tu sis...smbal tu klo taruk sos² kicap mmg auto bnyk naik bsp ..

1y ago

kannn haishhh