Hai boleh share sesiapa yg tanda nak bersalin turun darah dulu? Macam saya.

Semalam siang turun darah, tapi baru sakit sikit. Malam sy pgy hospital, cek baby semua okay. Tapi dokter kate bukaan sy baru 1cm & suruh balik dlu. Dkter ckp rahim sy tebal lagi. Biasenya amek brp lama ea? Mmy ade pengalaman?

44 Balas

Saya turun darah dan mild contraction dalam pukul 6:30pm. P hospital kena admit sebab bukaan dah 1cm dan contraction makin kuat. 5:30am ketuban pecah. 8:35am selamat lahirkan baby alhamdulillah. Ikut kata hati, kalau rasa betul2 yakin itu contraction better masuk ward je. Masa contraction duduk atas birthball in shaa Allah kurang rasa sakit dan bukaan akan cepat. Semoga dipermudahkan urusan awak.