Anak sy kene tahan wad NICU . Doakan utk anak sy cepat sembuh

Semalam selamat bersalin dgn normal and byk jahitan kene. Tp ibu mana sanggup tgk ank dia lemahkn. Doakn anak sy lepas kluar dari NICU dihospital Serdang. Sy tak sempat nk jmpe and bg dia menyusu. Doctor trus bwk lari ank saya. Katanya nafas dia laju. Hope takde pape laa . Sy dh rindu sgt dgn anak sy. Pump susu pon xnk kluar byk. Xthu nk buat cmne.

Anak sy kene tahan wad NICU . Doakan utk anak sy cepat sembuh
96 Balas

Teringat ank Saye yg no 3.... Beranak awai 37 Minggu.... Sempat dapat 1 suntikan matangkan paru2 .. Ank Saye keluar, Dia Nafas laju... Dan dimasukan NICU.... Alhamdulilahhhh dlm 2 Minggu dia jd baby normal... Satu je nk bg tahu Kat sis... Ank boleh rasa perasaan Ibu Tgh sedih atau kuat, Walaupun Duduk jauh... Saya harap Sis kuatkan hati... Selalu positive.....percaya dia Akan sihat.... Baru Anak boleh kuat... Dokter/nurse akan ckp mcm ni jgk... Semoga dipermudahkan urusan sis.... Jgn sedey2... Kuat Demi Anak💪💪

InsyaAllah.. moga baik2 shja baby sis hendaknya.. Sama la sis.. lahir normal..pngalaman ptama sy.. bby nicu 3d.. lepas bsalin jg dr bw ke nicu utk monitor gbs..kuning..dan sdenganny.. x sempat mnyusukan.. nak perah pon x keluar.. mbengkak.. nak balik hari kdua.. p tengok baby masih kena tahan di nicu.. sedihnya tengok kesan cucuk.. mujur dtg hari esoknya baby blh keluar.. tapi nak kena ulang kuning kt kk.. 3x juga la.. 😢 Alhamdulillah skrg baby sy da 1m6d..

Jangan risau.. Dorang nursery jaga elok.. Rehatkan diri.. Rawat diri dlu cepat sihat.. Anak tu dorng akan uruskan.. Kalau susu badan xde dorng akan bg susu formula sampai susu kt ckp utk anak nt.. Anak sy pun mcm tu gak.. Skang dh 11 hr berpantang.. Banyakkan rehat utk diri pulihkan diri dlu ok.. Ckp tdo ckp makan sume.. Sape la yg x rindu anak kan. Tp kt nak anak sihat.. InsyaAllah..

insyaallah baik2 shj..serah kn pd mereka utk jga..meka arif.. moga ibu n ank sht n dilindungi Allah.. pnglmn puan sy dh alami 19.02.2021.. brsalin czr slps 10jam dlm bilik brsalin, n bby kne tahan pun sbb nfs bby laju..lps tu lanjut lg tahan sbb kuning smpi 5hari kne tahan(G6PD).. hari ke 3 sy dh boleh balik tp bby x..n hari ke 3 gak sy bru sy dpt bg susu bdn n tgk bby..

Sbr sis.. Sma nga sy msa mula2 ank first.. Bby biru trus msk NICU.. Lpas nurse tolak msk wad, tgk suami trus ngis sb rsa bslh ank xde sbelah. bring je nk bgun skit sb jhit 3lapisan.eskkan suami dtg tgk tolak ke NICU nk tgk ank. Tgk ank trus airmta nk ngalir tp alhmdulillah bby NICU 1mlm je, kne tolak wad bby sb kuning.. Sy fhm prsaan sis

masa bayi pertama...doc bawak baby. x tdo sama. masa tu sedey. tp malam tu rasa lega. sbb normal. jahit bnyk. skt sgt. tgk jiran katil sblh x tdo asek pujuk2 anak dia. kita bgn pn x bole. tp anak no 2, normal.jahit juga..tp da bole jaga diri sendiri dan baby. pg2 nurse suruh mandi. dorg mandikan baby. seronok tgk baby mandi ramai2.

Salam dear...jgn sedih2 n susah hati..serahkan pd yg pakar utk depa pantau anak dear..sebagai ibu, Kita berdoa supaya anak sihat kembali. Doa ibu ni in sya Allah dimakbulkan..dear kena byk berehat supaya x stress dan dear dpt jaga anak bila dia dh sembuh nanti.. sy doakan agar anak awak kembali sihat spt sedia kala

Situasi sis sma mcam saya. Sunyi ja dkat hospital bila ank x ada dkat tepi. Ank saya kena tahan 3 hari dkat NICU. 2 hari saya pi tngok ank dkat NICU. Alhamdulillah hari ketiga, saya dan ank bleh blik. Semoga dipermudahkan segala urusan sis. Dan semoga ank sis cepat sembuh daripada sebarang penyakit. Aminnn...

Alhamdulillah tahniah... 1st sekali tenangkan diri dulu jgn stress ye. Rehat dulu. Susu tu mmg bukan terus keluar melimpah lps bersalin.. Kalau belum jumpa anak utk susukan just buat stimulation ikot jadual yg tetap. InsyaAllah.. Nti bila baby dah hisap, laju lah susu tu keluar. Take care ye mummy.

Mg d pmudahkn segalanya..aamiin..jika susu xde juge xbyk sis try mintk pd doc or nurse pil tuk susu bdn jika susu msih xbyk... Sbb ms ank sy msuk nicu..ada patient tu dh try mcm2 susu still skit..doc bg dia pil tuk susu.. dan kata sespe ibu yg xde susu n susu sedikit blh request pil tersebut

5y ago

Aah.. dkt gomen hsptl..tp pd patient yg msih admit la... Or ank nye admit dkt nicu..nk bg ank susu..tp susu xde..jd blh request pil trsebut.. tp jika dh dischrge blh g klnik pakar wanita swasta jmpe doc dkt sne dan bli..