Anak susah menyusu badan

Hi . Anak sy dh 4 bulan . Dia skg mengamuk setiap kli nk menyusu. Jd masa dia mamai2 bru nk tdr baru sy dpt susukan dia . Ada tk yg sama dgn sy . Sy nk bg susu fm tp risau cirit birit sbb masa umur dia sebulan lebih dh pnh masuk wad sbb cirit . Jd sy fokus nk bg susu bdn je tp skg dia mengamuk xnk menyusu .

2 Balas

cuba bagi dia relaks, mcm bawa dia keluar rumah ,tgok persekitaran, dukung dia, zikir. kot bole mcm tuh,

1y ago

baik sis. nnt sy cuba

habis masa dia bgun tdo or jaga dia x menyusuu ke? cuba pam ltk dlm botol

1y ago

cuba bagi awal sblm die mengamok. tgk que baby mula haus mcm mne. atau boleh set jam. bpe jam die gap minum, contoh gap 3jam. die last susu pkul 1, lps tu pkul 2.50 bagi menyusu balik.