Kecewa Dan Sedih

Semalam saya ada kerja sikit so terpaksa lah hantar anak saya kt mak mertua saya.. Mula2 hantar anak saya nangis maybe dia nak tidur sebab masa dalam kereta dia da nak tertidur.. Lepas tu saya pergi uruskan kerja saya.. Saya tinggalkan anak kt umah mak mertua.. Anak saya baru 2bulan.. Bila da settle semua kerja saya.. Saya terus pergi umah mak mertua saya.. Sampai umah mak mertua.. Saya dengar anak saya nangis.. Saya terus masuk rumah tengok anak saya nangis2 sebab tinggal sorang2 dengan muka dia tengah terlangkup.. Rupa nya mak mertua saya tidur kan anak saya dengan cara terlangkup kan muka kat bawah macam meniarap.. Saya tengok anak saya da berpeluh2 maybe lemas kot.. Lepas tu saya cari mak mertua saya.. Rupa nya dia duduk dalam bilik.. Bila saya cakap nak balik rumah da terima kasih.. Dia cakap sama2.. Umi ada campur susu anak kau dengan supplements ni tau.. Elok untuk baby.. Sy terus rasa nak marah.. Lepas tu mak mertua saya cakap lagi.. Tadi umi bagi anak kau biskut sebab dia lapar.. Ya allah saya rasa nak tumbuk muka mak mertua saya.. Saya terus terdiam.. Balik dari umah mak mertua saya tengok mulut anak saya ada biskut dan malam tu anak saya nangis bila nak berak sebab taik dia keras.. Ya allah kecewa dan sedih saya bila mak mertua saya buat macam ni..

8 Balas

mak mertua sis tuh kene tegor ngan cara lembut , anak saya pon tido meniarap sebab die da penat main tertido time niarap , anak sayaa baru 3bulan lebih . time tuh tido ruma ml sebab lambat balik , esoknye bangon tido anak tido niarap ml at dapur tengah masak tapi die still tengok tengok gak takot muke terlangkup habis . ml sis tuh kene tegor gak takot takot die da buat sekali nanti lame lame banyak kali die buat .

4y ago

adeh susah nyee laa camni .

biar betul ada mak mertua mcm ni?2 bln dah bg mkn?mcm x betul aje org tua ni...Allahuakbar...kdg2 bila sy baca kisah2 kat sini mcm unbelieveable.ntahla maybe sy x penah jumpa n alami lg bnda yg mengarut.mak n mak mertua sy bkn jenis yg mengarut.kesiannya baby...

3y ago

ada je, mak mertua sy pun sama. katanye bagi baby makan waktu 1 bulan tapi sy kata tak boleh, doktor tak bagi. dia balas pulak, anak saya(husband) dulu waktu bayi baru lahir sy da bagi makan dah, ok je. kata2 orang tua memang x boleh nak lawan. kita iyakan je

weiiii apakah???? macam orang tak pergi sekolah. Nasib baik la anak tak pape. Tak semestinya semua org yang ada anak pandai jaga anak kan. Dah dah jgn tinggal dengan mak metua da. Harap baby cepat sihat dan membesar dengan kuat, jgn sedih ye.

4y ago

Tu lah.. Parents sy brkerja.. Tapi nasib baik makcik sedara sy nak jge.. Alhamdulilah senang cikit sy nanti sebab makcik sedara sy tu duduk sebelah umah parents sy.. Kalau sy terlambat parents sy ad untk amk anak sy.. Bayaran tetap sy akn bg.. Tq sis sebab ingtkn sy tentang bayaran..😊

ya Allah. kesian dkt budak tu.. mne bleh bg makan lg.. 🤦🤦.. kenapelaah snggup buat mcm tu. baik tak payah hntr dh.. cri sdre mre yg btul2 bleh dprcyai untk jge.. bncang leklok dgn suami sis.. ingt nyawa bleh beli kt kedai ke??.

Sy curious dgn mak mertua sis,, sy tgok sis punya post before2 this pom bnyak sal mak mertua sis, psal keburukan mak mertua sis,, pelik.. Pelik dgn sis, pelik dgn mertua, pelik dgn suami sis..

mental betul ade mak mentua mcm ni...klau akak ni dik..dh lame akak maki kn mak mentua tu. duk pendam buat ape. biar bergaduh. janji ank xsakit. klau sakit,bkn die pn jge kn.

Mcn kurang waras jew baru 2buln kot ..law 5,6boleh tahan nak bagi biskut 💆bagi suplement pelik2 laa law saya xduk diam dah mmg kene laa ngan saya ...

AllahuAkhbar . semoga baby sis dalam keadaan baik . seeloknya sis bawa dia check dr .