Uri Berada Dibawah..

Semalam pegi scan detail.. Baby 23w... semua ok & sihat.. Cuma ade masalah uri di bawah.. Last month pegi check uri still berada tepi pintu laluan baby.. Tapi semalam check dah tutup laluan baby.. Kalau still berterusan hingga due besar kemungkinan doc kata kena czer... Ada tak cara nak naik kan uri semula...

3 Balas

Sy scan 34 minggu dr diagnose placenta previa type 1. Makna dkt2 dgn laluan cervix. Kawan ajar lamakan bersujud. Scan harini 36 minggu uri dh naik, kepala baby dh turun. Syukurrr 😁

Hi Puan! Jemput baca panduan lengkap ini. Harap ia dapat membantu Puan sedikit sebanyak tentang uri di bawah: https://my.theasianparent.com/uri-dibawah-plasenta-previa

Sama mcm sy...smlm scan doktor bgtaw ada masalah uri...uri trn bwh siket...3 mggu lps scan uri elok je duk kat atas...bby 30 weeks...nanti lg 2mggu scan lg skali....

5y ago

Semoga..aminn..Mule2 waktu 20 weeks scan gov okay je teletak uri tu kt atas pastu 2 minggu lps raye cukup 28 weeks dah kt bwh pulak..sebelah2 dgn kepala baby dgn pintu rahim, terus klinik kk refer hosp gov..mase tu positif lagi 2 3 hari kot kene warded sbb ank first kn kite tkde pengalaman..lps 2 minggu scan didignose la kene pp type 3..doc kate ade potensi naik tapi sikit je..so berkampung kt hospital smpai skrg..atleast kite dah usaha..yg penting baby okay.