Selimut penting untuk si kecil tidur dengan selesa
Voice your Opinion
Ya, betul
Tidak

4971 respon

19 Balas

SIDS: sudden infant death syndrome biase sebab propscm ni,anak patung,bantal selimut tidak perlu sama sekali...just pakai baju tidur, mittens and booties if sejuk...and swaddle jika perlu

Tidak sbb anak lebih selesa tanpa selimut panas kottt lgi pun risau juga kalau selimut tu tutup muka anak nti bahaya la..

tapi anak saya dari baby tak suka selimut sangat kecuali dalam ekon. itupun tanpa sedar. kalau perasan, dia tarik buang.

sy paranoid sgt selimut tu nti trttup baby..jd sy pkaikan bju tidur yg ssuai dan selesa utk baby..no need selimut dah.

mule2 tdr ok ank² berselimut x sampai jam terbang selimut bawah kaki 😅 #03Dec20  #TAPSuperMoms

bg sy iya. tp kena pantau selalu kedudukan selimut takut anak lemas bila selimut menutup muka dia.

Nope. Sudden infants death mostly happened with blanket / toys.

.. not really sure. Coz kalau malam, baby saya xsuka dselimutkan..

tpi anak2 saya tak suka selimut.. mcm mana tuh?

Tidak juge..depend..kekdg bby xske sbb pns